Školský podporný tím
Konzultačné hodiny učiteľov
Užitočné odkazy
- Ochrana osobných údajov
- Žiacka knižka
- Školský časopis
- Jedálny lístok
- Rozvrh
- Suplovanie
- Učitelia
- Triedy
- Krúžky
- Maturita
Podkategórie
Hoteláci vo Francúzsku
5. februára štyria naši hoteláci vyštartovali do francúzskeho mesta Bazeille v regióne Champagne Ardenne. Tu si v Lycée des métiers de hôtellerie et restauration zmerali sily so študentami 4 francúzskych a jednej belgickej školy v gastronomickej súťaži, ktorú organizovali a podporovali francúzske kluby ROTARY. Naše farby reprezentovali: kuchár – Erik Machovič (III.C), pekár- Adam Struk (IV.B), cukrárka-Miriam Gašpieriková (III.B) a servis a príprava koktailu Daniela Kadlecová (IV.A). Podmienkou súťaže bola príprava hlavného jedla, ktorého predpísanými surovinami boli pstruh a suchý hrášok, banketové pečivo, v dvoch rôznych formách, ale z rovnakého cesta a tiež dezert a miešaný nápoj, ktorého prepísanou súčasťou bola klementínka. Servis samozrejme zahrňoval aj nápaditú a odborne správnu úpravu stola. Oproti ostatným účastníkom mali naši študenti ešte jednu obtiažnosť a to, komunikovať a odpovedať na prípadné otázky jury v cudzom, teda francúzskom jazyku. Môžeme byť na nich hrdí! Skončili na treťom mieste a získali si sympatie všetkých, vrátane významných francúzskych kuchárov a profesionálov, ktorí boli v hodnotiacej komisii. Veľká vďaka patrí pani profesorke Z. Španárovej, ktorá pripravovala našich reprezentantov v kuchyni a pani profesorke P. Schwarzbacherovej, ktorá nám pomohla pri príprave miešaného nápoja.
Mgr. Gabriela Benedikovičová