Školský podporný tím
Konzultačné hodiny učiteľov
Užitočné odkazy
- Ochrana osobných údajov
- Žiacka knižka
- Školský časopis
- Jedálny lístok
- Rozvrh
- Suplovanie
- Učitelia
- Triedy
- Krúžky
- Maturita
Charakteristika študijného odboru
Obsah vzdelávania je určený tak, aby študenti po absolvovaní štúdia, po ukončení povinnej praxe a zodpovedajúcom zapracovaní mohli kvalifikovane vykonávať činnosti odborných pracovníkov hotelierstva a cestovného ruchu, ktoré súvisia hlavne s ekonomickými a prevádzkovými funkciami v príslušných zariadeniach.
Medzi všeobecné odborné predmety patria napríklad základy cestovného ruchu a hotelierstva, manažment, marketing, právo, manažment informačných systémov, psychológia, podnikateľské plánovanie a komunikácia, ktoré sa vyučujú vo všetkých študijných zameraniach. Súčasťou učebného plánu je výučba dvoch cudzích jazykov.
Medzi odborné predmety podľa jednotlivých zameraní patria nasledovné:
Manažment hotelov - technológia gastronomických služieb, technológia výroby jedál, hotelový a gastronomický manažment.
Manažment cestovných kancelárií - dejiny kultúry, geografia cestovného ruchu, technológia sprievodcovských služieb, regionálny rozvoj
Praktickú zložku vzdelávania tvorí prax, ktorú študenti vykonávajú v období letných prázdnin po prvom a druhom ročníku, počas druhého ročníka a celého druhého polroku tretieho ročníka.
Spôsob ukončenia 3 - ročného vzdelávania: absolventská skúška, titul DiS.
Doklad o dosiahnutom vzdelaní: absolventský diplom
Poskytnutý stupeň vzdelania: vyššie odborné vzdelanie, ISCED 5 B
Pracovné uplatnenie absolventa: na úrovni stredného a vyššieho manažmentu v oblasti CR a hotelierstva
Nadväzná odborná príprava: vysoké školy, univerzity a iné formy celoživotného vzdelávania