Podkategórie

Literárna súťaž - Moja voľba 2016

Ekohoteláci z 1.A triedy sa prvý krát zapojili do 8. ročníka literárnej súťaže Moja voľba 2016, ktorú vyhlásilo občianske združenie Strom života pre svojich členov. Súťažiaci si mohli vybrať medzi poéziou a prózou. Ústredná téma literárnej súťaže bola:

Klimatické zmeny, neúnosné čerpanie prírodných zdrojov, konzumný spôsob života a pokračujúca devastácia životného prostredia - to všetko výrazne ovplyvňuje náš život a núti nás premýšľať, ako ďalej, pre akú voľbu sa rozhodnúť. Nechceme predsa žiť v prostredí plnom odpadkov, v prostredí, ktoré ohrozuje naše zdravie. Mali by sme premýšľať o tom, čo zanecháme budúcim generáciám. Aký obraz si o nás vytvoria. Aká je teda vaša voľba? Čo chcete, aby sa udialo s vaším životom a životom našej civilizácie. Čo nechcete, aby sa dialo? Čo chcete urobiť preto, aby planéta Zem bola aj naďalej naším domovom?

Esej žiačky Lenky Večeřovej sa v hodnotení  Rady Stromu života umiestnila na druhom mieste a esej Nátalie Mosnej Rada Stromu života vyhodnotila ako veľmi zaujímavé dielo.  Obe žiačky za úspech v literárnej súťaži získali diplom a Lenka aj knižné odmeny. Blahoželáme k úspechu.